4 Ağustos 2012 Cumartesi

Londra 2012 sırıkla atlama



Google bugün de bir sürpriz yaptı ve Londra 2012 Yaz Olimpiyatları için ana sayfasına logo olarak sırıkla atlama doodle'ı koydu.
Dün internet forumlarında sıradaki logonun yüzme olacağı fikri yoğunlaşmıştı. Böylece Google, internet kullanıcılarına yine bir çalım atmış oldu.

Londra 2012 sırıkla atlama doodle'ına gelince: Sırıkla atlamada dünyanın gelmiş geçmiş en önemli ismi Ukrayna'nın efsanevi atleti Sergey Bubka.
Bubka, 31 Temmuz 1994'te İtalya'daki şampiyonada sırıkla tam 6 metre 14 santim yüksekliğe çıktı. O şampiyona da neredeyse çizgi kahraman Süpermen gibi uçan Bubka, Dünya rekorunu da kırdı.
1994 yılında Sergey Bubka'nın kırdığı bu olağanüstü rekor 18 yıldır geçilemedi.
Erkekler sırıkla atlamada olimpiyat rekoru ise Steven Hooker'ın elinde…
2008 Pekin Olimpiyatları'nda 5 metre 96 santim yüksekliğe sıçrayan Steven Hooker, olimpiyat rekorunu böylece kırmıştı.
Londra 2012 Olimpiyatları'nda sırıkla atlamada final 10 Ağustos'ta.



KADINLARDA REKOR UÇAN RUS'TA
Olimpiyatlarda kadınlar sırıkla yüksek atlama müsabakalarının elemeleri ise bugün başlıyor. Google'ın da bugün logo olarak sırıkla atlamayı seçmesinde en önemli etken bu olsa gerek. Final ise 6 Ağustos'ta yapılacak ve madalyalar sahiplerini bulacak.
Kadınlar arasında dünya ve olimpiyat rekoru ise Rus sporcu Elena Isinbaeva'da bulunuyor. Elena Isinbaeva, 5 metre 06 santimlik atlayışı ile hem dünya rekorunu hem de olimpiyat rekorunu elinde tutuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Anonim'i seçerek yorum yapabilirsiniz.