7 Haziran 2012 Perşembe

Rihanna Biyografi

Rihanna Biyografi , Resimleri , Hayati , Kac 
Yasinda gibi bilgileri bulabileceginiz baslik.
Rihanna  Sac Modelleri icin => Tikla
Rihanna Resimleri İcin => Tikla
Robyn Rihanna Fenty veya kısaca Rihanna (d. 20 Şubat 1988), Barbadoslu R&B ve pop şarkıcısı. Kendisi şarkıcı, söz yazarı, kültür elçisi, video yönetmeni, moda ikonu, aktrisdir. Saint Michael, Barbados doğumludur. İlkokulda katıldığı müzik yarışmasında 1. olarak Jay-Z ile tanıştı ve böylece keşfedilmiş oldu. Daha sonra bir tatilde Rihanna, grubuyla birlikte Evan Rogers'ın karşısında dans edip şarkı söyledi. Gruptan sadece Rihanna beğenildi ve albüm çalışmaları için annesiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı. Bu sırada, Def Jam şirketiyle anlaşma imzaladı.


Müzik ve Ses 

Rihanna'nın sesi 3 oktavdır. Türü Kontralto'dur ve bir nota üzerinde 8 saniye hiç bozmadan durabilmektedir.[91] Contemporary Black Biography kitabı Rihanna için "Karayiplerden dünyaya çıkan ve nadir bulunan rhythm and blues (R&B) divası" diye yazdı.[92] Rihanna uluslararası Karayip müziği, R&B, Reggae, danchall ve pop müzik yaparak biliniyor. Antrim Times Peter Coulter ise "Rihanna'nın akustik şarkılarda gösterdiği inanılmaz bir sesi var" dedi ve insanlar tarafından "Bubblegum Queen" diye anılıyordu. "Rihanna'nın kötüye gidişi çok iyi oldu" (Good Girl Gone Bad) denildi. Rihanna en çok beğeniyi Good Girl Gone Bad albümünden aldı. Her albümünde farklı bir şekilde karşımıza çıktı. Sesi ve tarzı herkes tarafından beğeni alıyordu. Bunların haricinde Rihanna "LOUD" albümünde sesini farklı tonlarda kullandığı şarkılar yapmıştı. Özellikle "Man Down" şarkısı için "Rihanna bu şarkıda resmen ses şovu yapmış" denildi.

Etkilendikleri 

Rihanna en büyük etkisini Mariah Carey'den aldığını söylüyor.[93] Bunun yanında Beyoncé'nin Destiny's Child'deki performanslarını televizyonda izlemesi bile kariyerine başlaması konusunda büyük bir etki ettiğini öne sürüyor.[94] Madonna'nında sürekli değişen tarzını ve onun korkusuz halini çok beğendiğini de ekliyor. Bu konuda da Rihanna, "Geleceğin zenci Madonna'sı olmak istiyorum" diyor.[95][96] Janet Jackson hakkında da şöyle bir yorumda bulunuyor "O benim ilgilendiğim en büyük pop ikonlarından biri oldu. O her zaman çok enerjik, 20 dakika boyunca sahnede duramaz ve her an Arena'yı coşturmayı becerir." Ve tabiiki de Bob Marley. Rihanna, en büyük Bob Marley hayranlarından birisi. Her seferinde bunu çekinmeden söyler ve "Bob Marley aşkı başkadır" diyor.[97] Rihanna; R&B, Reggae, dancehall ve karayip müziğini güçlü bir şekilde söylüyor. "Rude Boy" videosunda karayip köklerinden esinlenildi. "Good Girl Gone Bad Tour" sırasında Rihanna, Bob Marley'in "Is This Love" şarkısını bolca övmüştür. "Hate That I Love You" ve "Rehab"'ın aksine "Disturbia" klibinde bolca ürpertici sahne kullanıldı. Rihanna, bu sahnelerin Michael Jackson'ın "Thriller" videosundan esinlenilerek oluşturulduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Anonim'i seçerek yorum yapabilirsiniz.