14 Mayıs 2012 Pazartesi

Galatasaray Resimleri

Galatasaray Spor Kulübü biyografisi? Biyografi ve 2012 Resimleri


Galatasaray Spor Kulubü; merkezi İstanbul'da olan, özellikle futbol şubesiyle ünlü bir spor kulübüdür. 1905 yılında; Ali Sami Yen ve arkadaşlarının Galatasaray Lisesi'nde öğrenciyken kuruluan Galatasaray; şu ana kadar 16 kez Türkiye Ligi şampiyonu olmuş; 2000 yılında da UEFA Kupası ve Super Kupa'yı kazanmıştır. Galatasaray ayrıca Uluslarası Futbol Federasyonu Tarihi ve İstististikleri (International Federation of Football History & Statistics) tarafından, 2001 Ocak ayında "Dünyanın en iyi futbol kulübü" ödülüne layık görülmüştür.
Galatasaray UEFA Kupası'nı yenilmeden kazanan iki takımdan biridir, ayrıca Şampiyonlar Ligi gruplarını 3'üncü olarak bitirip bu kupayı kazanan tek takımdır. 1999-2000 yılında, finalde İngiltere'nin Arsenal kulübünü penaltılarla yenen Galatasaray, bir Avrupa Kupası kazanan ilk Türk futbol kulübü olmuştur. Galatasaray aynı yıl; Super Kupa'yı da Real Madrid'i 2-1 yenerek kazanmıştır.

2005-2006 sezonunda 16'ıncı lig şampiyonluğunu; ligin son maçında Kayserispor'u 3-0 yenerken, Fenerbahçe'nin berabere kalması ile kazanan Galatasaray, 2006-2007 sezonunda da Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool, Bordeaux ve PSV takımlarıyla grupta eşleşmiş; ancak gruptan sonuncu olarak elenmiştir.Ayrıca Galatasaray UEFA tarafından türkiyenin en başarılı futbol kulubü olarak gösterilir


       Resimler'in üstüne tıklayarak büyük boy görüntüleyebilirsiniz.





3 yorum:

Anonim'i seçerek yorum yapabilirsiniz.