24 Mayıs 2012 Perşembe

Eurovision 1.si isveç sarkisini dinle 2012 Kazanan Listesi

2012 Eurovision 1.si isveçin sarkisini dinlemek için tıkla

57. Eurovision Şarkı Yarışması’nda büyük final başladı. Can Bonomo, yarı finalde salonu coşturan “Love Me Back” şarkısını bu kez birincilik için seslendirdi. Temsilcimiz performansı sonrası ayakta alkışlandı. Yarışmacıların sahne performansları sona erdi ve SMS oylaması sonucu birinciliği İsveç kazandı. Türkiye, 112 puanla Eurovision yarışmasında 7. oldu.


Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması’nın büyük finali saat 22.00'da başladı. Temsilcimiz Can Bonomo 18. sırada sahneye çıktı. Genç sanatçı performansı sonrası büyük alkış aldı.
İSVEÇ BİRİNCİ, TÜRKİYE YEDİNCİ OLDU
İlk beş ülke İsveç(372) Rusya(259) Sırbistan(214) Arnavutluk(154)Azerbaycan(150) 
Türkiye, 112 puanla Eurovision yarışmasında 7. oldu. İsveç,Eurovision tarihinin rekorunu kırarak 372 puanla birinci geldi.
NEFESLER TUTULDU
Can Bonomo'nun ardından diğer ülkeler de sahne performanslarını sergiledi ve SMS oylaması yapıldı.
Oylamanın bitimiyle her ülkeye canlı bağlanarak ülkelerin puanlamasına geçildi. Nefesler tutuldu, Can Bonomo'nun alacağı puanlar heyecanla bekleniyor.
İlk oyu Arnavutluk açıkladı. Türkiye'yle 10 puan geldi. Daha sonra Karadağ oylarını açıkladı. Türkiye'ye puan gelmedi. Romanya ise Türkiye'ye 3 puan verdi. Avusturya da ülmemize 3 puan verdi.
Türkiye şuanda 9. sırada. Belçika'da 7 puan geldi ve 7. sıraya yükseldik. Azerbaycan'ın verdiği 12 puan ile 4. sıraya yükseldik.
Malta'dan 8 ve San Marino'dan gelen puanlarla ilk 3'e yerleştik.
Fransa'dan 5 puan aldık. İngiltere'den 1 puan geldi.
Türkiye Makedonya'ya 8, Bosna Hersek'e 10 ve Azerbaycan'a 12 puan verdi.

İki müthiş açılış gösterisinden sonra ülkeler sahneye çıkmaya başladı. ülkeler şu sırayla sahne alDI.: 2. Macaristan, 3. Arnavutluk, 4. Litvanya, 5. Bosna - Hersek, 6. Rusya, 7. İzlanda, 8. Kıbrıs Rum Kesimi, 9. Fransa, 10. İtalya, 11. Estonya, 12. Norveç, 13. Azerbaycan, 14. Romanya, 15. Danimarka, 16. Yunanistan, 17. İsveç, 18. Türkiye, 19. İspanya, 20. Almanya, 21. Malta, 22. Makedonya Cum., 23. İrlanda, 24. Sırbistan, 25. Ukrayna, 26. Moldova

ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ
Can Bonomo TSİ ile 18:00'da son kez prova yaptıklarını twitter sayfasından duyururken şu mesajı yayınladı;
Son provamızı yapıp dinlenmeye çekildik. Tüm ekibin selamı var. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kalbimiz sizlerle.
DÖNÜŞ BİLETİ DEĞİL ALTIN BİLET
Yarı final gecesinde Türkiye’nin finale kaldığı en son açıklanmıştı. ‘Altın biletle’ finale giden Can Bonomo, kardeş ülke Azerbaycan’da olduğu için kendisini şanslı ve mutlu hissettiğini belirterek, “Sona kaldığımda ya altın bileti ya da İstanbul’a dönüş biletini alacaktım” diye konuştu. Genç şarkıcı, kura sırasında Malta temsilcisinin isteği üzerine onun da kurasını çekti. Bonomo’nun çektiği kura sonucunda Malta bu akşam 21, Türkiye ise 18’inci sırada yarışacak.


DUYGULARINI YAZDI
Can Bonomo, yarı final öncesinde duygularını kağıda döktü ve o sayfanın fotoğrafını çekip Instagram’dan hayranlarıyla paylaştı: “Bugüne kadar bizlere destek olan herkese teşekkür etmek istedim. Ne yalan söyleyeyim, kolay geçmedi. Çünkü 25 yaşında olmak kolay değil. Söz yazmak, müzik yazmak kolay değil. Bunu insanların beğenisine sunmak, büyümeye çalışmak, bir şeyler yaratmaya çalışmak maalesef kolay değil. Bunu bizler için dayanılabilir hale getiren bir kitle oluştu. Artıyorlar da. İşte bu teşekkür onlara.”
Can Bonomo'nun 18. sırada sahne almasının ardından ünlü isimler twitter sayfalarından şu destek twitleri gönderdiler;
EYLEM YILDIZİzmir Kordon'da herkes tek yürek Bonomo için, alkış kıyamet. İzmir'de Fenerbahçe kupayı almış gibi bir çosku var...
AYŞEGÜL ALDİNÇSıradaki ülkeyi Can'ı yazmaktan kimse izleyemeyecek bahse girerim!

HARUN KOLÇAKŞu bir gerçek ki; "haydeee" diye bağırdığı an bi' garip oldum !
BUSE TERİMGerçekten çok iyiydin Can Bonomo sen ilk 3'te olmalısın bu gece! Tüylerim diken diken izledim!
SEMİHA YANKIAy tüylerim diken diken tebrikler Can aslan oğlum benim.
ŞEBNEM BOZOKLUCan Bonomo sempati kralı olabilir.
EMRE ALTUĞEn sempatik şarkıcı Can ve en keyifli şarkı da 'Love me back' şu ana kadar sanki, tabi nineler hariç :)
CEYHUN YILMAZHelal olsun sana çocuk!
YAVUZ SEÇKİNHaydi Canooo...
DEMET SAĞIROĞLUHaydi Can!
DOĞA RUTKAYCan Can Can
BEDÜKHadi başarılar Can!
YAŞAR GAGACan Bonomo ilk 3'te kesin.
BURCU GÜNEŞCan'ım gurur duydum. Harikaydın! Süper süper süper :)
GAMZE KARAMANHelal olsun Can Bonomo süper show
LERZAN MUTLUİnşallah daha iyi bir derece alır ama Can Bonomo 4'üncü olacak benim içimden böyle geçiyor.

Kaynak: Hurriyet

1 yorum:

Anonim'i seçerek yorum yapabilirsiniz.