1 Kglık bir lahana
1/2 Kg orta yağlı kıyma
2 Adet soğan
2-3 Çorba kaşığı pirinç
1 Çorba kaşığı salça
2 Tatlı kaşığı nane
1 Çay kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı
- Lahanın yapraklarını yırtmadan ayırın.
- Yıkayıp,her seferinde 1-2 tane olmak üzere kaynar tuzlu suya atın,tencerenin kapağını kapatın ve 1-2 dakika haşlayın.
- Delikli kepçeyle çıkarıp,bir kenara alın ve bütün lahanaları bu şekilde bitirin.
- Yaprakları damarlı kısımlarından sarılabilecek büyüklükte ayırın.
- Harcı için rendelenmiş soğana salça,pirinç,kıyma,tuz ve karabiber koyup güzelce karıştırın.
- Nane serpiştirin ve içine lahananın haşlama suyundan yarım fincan kadar dökün.
- Yayvan bir tencerenin dibine lahananın sert kısımlarını yerleştirin.
- Lahana yapraklarını avcunuzun içine açın,hazırladığınız harçtan bir miktar koyun ve sarın.
- Tencereye sıralayın,üzerine yeterince su koyun ve kapağını kapatın.
- Lahanalar ve pirinçler yumuşayana dek pişirin.
- Sıcak sıcak servis yapın.
- NOT: Nane yerine maydanoz da kullanabilirsiniz.
- Eğer lahana yapraklarını avucunuzun içinde saramıyorsanız,düz bir zemin üzerinde de sarabilirsiniz.
Etli Lahana Dolması yemeği tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Anonim'i seçerek yorum yapabilirsiniz.