11 Mayıs 2012 Cuma

Etli lahana dolması tarifi

Malzemeler 
1 Kglık bir lahana 
1/2 Kg orta yağlı kıyma 
2 Adet soğan 
2-3 Çorba kaşığı pirinç 
1 Çorba kaşığı salça 
2 Tatlı kaşığı nane 
1 Çay kaşığı karabiber 
Tuz 



Hazırlanışı
  • Lahanın yapraklarını yırtmadan ayırın.
  • Yıkayıp,her seferinde 1-2 tane olmak üzere kaynar tuzlu suya atın,tencerenin kapağını kapatın ve 1-2 dakika haşlayın.
  • Delikli kepçeyle çıkarıp,bir kenara alın ve bütün lahanaları bu şekilde bitirin.
  • Yaprakları damarlı kısımlarından sarılabilecek büyüklükte ayırın.
  • Harcı için rendelenmiş soğana salça,pirinç,kıyma,tuz ve karabiber koyup güzelce karıştırın.
  • Nane serpiştirin ve içine lahananın haşlama suyundan yarım fincan kadar dökün.
  • Yayvan bir tencerenin dibine lahananın sert kısımlarını yerleştirin.
  • Lahana yapraklarını avcunuzun içine açın,hazırladığınız harçtan bir miktar koyun ve sarın.
  • Tencereye sıralayın,üzerine yeterince su koyun ve kapağını kapatın.
  • Lahanalar ve pirinçler yumuşayana dek pişirin.
  • Sıcak sıcak servis yapın.
  • NOT: Nane yerine maydanoz da kullanabilirsiniz.
  • Eğer lahana yapraklarını avucunuzun içinde saramıyorsanız,düz bir zemin üzerinde de sarabilirsiniz.
Etli Lahana Dolması yemeği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Anonim'i seçerek yorum yapabilirsiniz.