Malzemeler
Mayalı ha mur için :
4.5 Su bardağı un
3 Tatlı kaşığı toz maya
2 Kahve fincanı margarin
1.5 Kahve fincanı tozşeker
Yarım su bardağı ılık süt
2 Adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
İçi için :
5 Su bardağı çekilmiş badem ve fıstık
2.5 Su bardağı tozşeker
2 Tatlı kaşığı kakao
1 Su bardağı çekilmiş ceviz
1 Su bardağı doğranmış kuru üzüm
1 Çay kaşığı tarçın
2 Adet yumurta akı
Üzerine sürmek için : 1 adet yumurtanın sarısı
Üzerine serpmek için : 2 çorba kaşığı susam
Hamurun dinlendirilme süresi : 25 dakika
Hazırlanışı
- Bir kapta mayalı hamur malzemelerini karıştırıp, hamur haline getirin.
- Üzerini temiz bir bezle örtüp 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın.
- İç malzemesinin tümünü karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde par çalar hazırlayıp köfte şekli verin.
- Açtığınız hamurların ortasına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin ve hamuru rulo yapıp ay şekli verin.
- Hazırladığınız ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 20-25 dakika dinlendirin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Cevizli Ay Çöreği yemeği tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Anonim'i seçerek yorum yapabilirsiniz.