10 Mayıs 2012 Perşembe

Badem Çorbası Tarifi

Bademli Çorba Tarifi

Malzemeler 
2 Çorba kaşığı tereyağı 
3 Çorba kaşığı un 
2 Çorba kaşığı süt 
2 Su bardağı et suyu 
1 Su bardağı dövülmüş toz badem 
1 Adet yumurta sarısı 
1 Adet limon suyu 
1 Çorba kaşığı kırmızıbiber, 
Tuz 
Süslemek için : Badem 



Hazırlanışı
  • Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın.
  • Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun.
  • Toz bademi ilave edin.
  • Birkaçkez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin.
  • Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
  • 2 Su bardağı sütü ilave edin.
  • Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın.
  • Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın.
  • Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
  • 1-2 Taşık kaynatın.
  • Tencereyi ocaktan alın.
  • Tencereyi ocaktan alın.
  • Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiberi kızdırın.
  • Çorbanın üzerine gezdirin.
  • Bademle süsleyip, servis yapın.
Badem Çorbası yemeği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Anonim'i seçerek yorum yapabilirsiniz.